Praktický lékař pro dospělé

Naše služby

Preventivní činnost

Vyšetření celkového zdravotního stavu v rámci pravidelných preventivních prohlídek nám pomáhá nejen posoudit současný zdravotní stav pacienta, ale také odhalovat počátky případných onemocnění.

Vyšetření celkového zdravotního stavu v rámci pravidelných preventivních prohlídek pomáhá posoudit současný zdravotní stav pacienta, ale také odhalovat počátky případných onemocnění. 

Významnou součástí primární prevence jsou právě preventivní prohlídky, které se provádí od dovršení 18 let jednou za dva roky

Pacientům nad 40 let věku provádíme EKG vyšetření, u mladších v případě potřeby. Ve stanovených intervalech se provádí vyšetření glykémie (hladina cukru) a stanovuje se hladina lipidů (cholesterolu a tuků) v krvi. Ve věku nad 50 let se provádí test na okultní krvácení (přítomnost krve ve stolici).

Co zahrnuje prevence

Léčebná činnost v naší ordinaci

V naší ordinaci používáme kromě medikamentů také léčbu infuzemi vitaminu C, efektivní léčbu prostředky fyziologické regulační medicíny, konzultace a léčení v Centru mitochondriální medicíny či aplikaci MD injekcí.

Diagnostická činnost

Na základě rozboru symptomů a vyšetření stanovujeme diagnózu. V případě nutnosti zajistíme další přístrojové vyšetření, případně konzultaci se specialistou.

Vyšetření termoregulačním skenerem

Inovativní termoregulační diagnostika špičkovým přístrojem Henex Termograf-Scan LT: údaje získané bezkontaktní sondou vyhodnotí specializovaný software a zobrazí podrobně regulační změny (tzv. homeodynamiku) celkově a v jednotlivých orgánech.

Výhody Termograf-SCAN LT

Přínos pro pacienty i lékaře

Diety

Trpíte onemocněním, při kterém je nutné důsledně dodržovat lékařem stanovenou dietu? Připravili jsme si pro Vás soupis doporučených i nevhodných potravin.

  • veškerá čerstvá i mražená zelenina, velmi vhodné jsou luštěniny (fazole, čočka, hrách), kukuřice, brambory vařené nebo pečené ve slupce, veškeré čerstvé nebo sušené ovoce, konzervované ovoce bez cukru.
  • celozrnný (tmavý) chléb, ovesné vločky, müsli výrobky, vlákninové křupky, ovesná
    kaše, nízkovaječné těstoviny, křehký chléb, rýže, celozrnné výrobky, pečivo z tmavé mouky.
  • želé, ovocná vodová zmrzlina, pudinky z odtučněného mléka, ovocné saláty.
  • vlašské ořechy, lískové ořechy, mandle, pečené kaštany.
  • čaj, překapávaná nebo instantní káva, voda, nízkokalorické nealkoholické výrobky.
  • koření všeho druhu, jogurtové dresinky.
  • všechny ryby grilované, vařené v páře, uzené, tučnou kůži odstraníme, vhodná je zejména treska, filé, okoun, štika, pstruh.
  • maso: krůta, kuře, telecí, králík, zvěřina, mladé jehněčí.
  • z polévek netučný vývar a zeleninové polévky.
  • mléčné výrobky: netučné podmáslí, acidofilní mléko, kefír, biokys, netučný tvaroh, sýry s velmi nízkým obsahem tuku, jogurt s nízkým obsahem tuku (do 1,5 %), vaječný bílek.
  • restované brambory nebo hranolky připravované na doporučovaných olejích.
  • netučné pečivo a moučníky připravované z doporučených rostlinných tuků.
  • ořechy: burské a pistáciové oříšky.
  • konzumace alkoholu pouze po konzultaci s lékařem.
  • nízkotučné čokoládové nápoje.
  • dresinky s nízkým obsahem tuku.
  • nenasycené rostlinné oleje – slunečnicový, kukuřičný, sójový.
  • monosaturované oleje – olivový, řepkový.
  • margaríny odvozené z uvedených olejů.
  • ryby smažené v doporučovaném oleji.
  • maso: zcela libové hovězí, libová šunka, moravské uzené, skopové bez loje (1-2x týdně), drůbeží uzeniny.
  • mléčné výrobky: polotučné mléko do 2 % tuku, sýry se sníženým obsahem tuku (do 30 % tuku v sušině, např. Hit, Eidam, Atlet, Orion, Fit, Blaťácké zlato), 2 celé vejce za týden pouze k přípravě pokrmů.
  • restované brambory nebo smažené bramborové hranolky, chipsy, zelenina
    smažená na nevhodných tucích a olejích neznámého složení, solené zeleninové
    konzervy, kandované ovoce.
  • tučné pečivo, loupáčky, briošky, smažené koblihy.
  • smetanové zmrzliny, pudinky, dezerty a omáčky s použitím másla nebo smetany.
  • hotové cukrářské výrobky, koláče, dorty, čokoláda, cukrovinky, kokosové tyčinky, máslové krémy.
  • ořechy: kokosové, slané oříšky.
  • čokoládové nápoje.
  • majonézy.
  • máslo, sádlo, lůj, vypečený tuk, palmový olej, kokosový olej, ztužené margaríny, hydrogenované tuky.
  • ryby: jikry a mlíčí, ryby smažené v nevhodném oleji nebo tuku.
  • maso: kachna, husa, tučné vepřové, vnitřnosti, viditelný tuk na mase a uzeninách,
    párky, salámy, mletá masa, paštiky, kůže z drůbeže.
  • polévky: tučné polévky, polévky zahušťované jíškou nebo smetanou.
  • mléčné výrobky: plnotučné mléko, sušené a kondenzované mléko, smetana, šlehačka, smetanové jogurty, sýry nad 40 % tuku v sušině (např. smetanové sýry, Ementál, Primátor).

Další služby

Fyziologická regulační medicína

Mitochondriální medicína

Myoskeletální
medicína

Aplikace MD léčebných prostředků při onemocnění páteře a kloubů